© Dąbrowa Górnicza - Polonia
ACTUALITATE

Dąbrowa Górnicza - Polonia

15.04.2004 -

Aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc nr. 27 din 15 aprilie 2004

Dąbrowa Górnicza este unul dintre cele mai mari oraşe ale voievodatului Silezia, ocupând o suprafaţă de 188 km pătraţi şi este traversat de cele mai importante rute de transport din sudul Poloniei.

Oraşul are legături excelente cu rutele internaţionale. Direct dinspre Nurenberg prin Dresda, Katovice şi Cracovia se poate ajunge chiar la Liov şi Kiev.

Pe o suprafaţă de 180 ha se întind cele mai frumoase parcuri naturale, dintre care cel mai important este Zielona.

În cifre oraşul se prezintă astfel:

  • 133.546 de locuitori, din care 22.399 sunt tineri care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani cu o densitate a populaţiei de 697 locuitori pe km pătrat;
  • 12.283 companii private activează în oraş;
  • 65 de şcoli publice şi grădiniţe;
  • 13 cartiere şi sate ce constituie periferia oraşului;
  • 12 bazine de înot situate în vecinătatea şcolilor;
  • 3 colegii în care studiază peste 4.000 de studenţi.

Localitatea este un important centru al industriei şi nucleul centrului cultural şi de destindere din toată regiunea. Avantajele regiunii Dąbrowa Górnicza constau în zonele atractive de relaxare, una dintre ele fiind regiunea lacurilor şi pădurilor Zagbie Dbrowskie.

Din anul 2004, prin înfrăţirea între Câmpulung Moldovenesc şi Dąbrowa Górnicza, interesul major reciproc constă în stabilirea parteneriatelor cu scopul dezvoltării locale, afacerilor, culturii şi sportului.

Pe plan internaţional, pe baza cooperării în cadrul parteneriatului, se tratează aceste relaţii ca posibilitatea şi oportunitatea realizării proiectelor comune, cu scopul de a crea condiţii mai bune pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

actualitate

Legături

Legături către site-uri externe.

ACCES RAPID

Opțiuni

Distribuie postarea sau revino la lista tuturor articolelor.