Descoperă Municipiul
Descoperă informații turistice, istorice, geografice și sociale despre municipiul Câmpulung Moldovenesc. .
Puteți filtra informația cu următoarele opțiuni:
În anul 1929, în Câmpulung Moldovenesc şi în comunele situate în amonte de acesta pe Valea Moldovei, funcţionau 101 mici întreprinderi aparţinând industriei de prelucrare a lemnului, materialelor de construcţii şi industriei alimentare (mori).
MAI MULT„A fost odată, demult, tare demult, pe când vulturii vegheau văzduhul din înălţimi, iar zimbrii împrăştiau diamante pe nări, când ciripitul păsărilor şi murmurul izvoarelor înfloreau de cântec, la poalele muntelui Rarău şi ale Pietrelor Doamnei, de unde răsare ca argintul viu Izvorul Alb, a fost un iaz mare şi adânc. Apa nu se putea scurge, căci stâncile, numite Pietrele Buhii, erau împreunate pe atunci, iar în acel iaz sălăşluia un balaur ..."
MAI MULTȘi „dulcea Bucovină” are ziua ei! În urmă cu un secol, în ziua de 28 noiembrie 1918, această bucată de pământ străbun, ruptă de la sânul țării, își regăsea locul în România Mare.
MAI MULT„Străveche vatră românească de datini şi virtuţi, oraşul de sub muntele Rarău are o personalitate specifică, atât prin aşezarea geografică, prin trecutul istoric, cât şi prin profilul spiritual al oamenilor, prin port şi obiceiuri. Oamenii locului, de o proverbială omenie, au ceva din tăria munţilor.” - Grațian Jucan - „Câmpulung Moldovenesc”
MAI MULTRăsfirat de-a lungul văii Moldovei, întins pe pâraiele ce-i străbat curajos munţii din preajmă, acest oraş poartă un farmec greu de descris.
MAI MULTCălătorul care are prilejul să străbată zona Câmpulungului Moldovenesc va observa că aici se păstrează, în cadrul înnoirilor ce prefac radical structura aşezărilor, felul de viaţă şi mentalităţile oamenilor, autentice elemente ale tradiţiilor populare.
MAI MULT