© Karmiel - Israel
ACTUALITATE

Karmiel - Israel

09.05.2018 -

Data semnării protocolului: 9 mai 2018, Karmiel, Israel

Aprobat prin Hotararea Consiliului Local privind aprobarea Intelegerii de cooperare intre municipiul Campulung Moldovenesc, judetul Suceava din Romania si orasul Karmiel din Israel, nr. 44 din 26 aprilie 2018

Fondat in 1964, Karmiel este situat in Valea Beit HaKerem ce imparte Galilea Inferioară de cea Superioară. Orașul este situat la sud de drumul Acre-Safed, la 32 de km de Safed și la 20 de km de Acre.

În anul 2017 Karmiel avea o populație de 52.000 de locuitori.

Karmiel a fost unul dintre primele orașe din Israel, ce a fost fondat în baza unui master plan urbanistic. A fost construit ca parte a Proiectului de Dezvoltare a Galileii Centrale. Lucrările au început în anul 1963 și ceremonia oficială de inaugurare a avut loc in octombrie 1964. Primele 16 familii s-au mutat in acel moment.

În 1972, Karmiel a primit statutul de oraș în dezvoltare, ce și-a consolidat dezvoltarea datorită stimulentelor economice guvemamentale pentru a atrage tinerele cupluri.

În 1981, Karmiel a primit premiul de Frumosul Israel și premiul Kaplan pentru Management și Servicii. Karmiel a dobandit statutul de oraș la data de 20 noiembrie 1986.

Primul primar a fost Baruch Vanger, urmat de Adi Eldar, iar din noiembrie 2018 și până în prezent, Moshe Kuninski.

Circa 18.000 de imigranti s-au stabilit in Karmiel între anii 1990 si 2002.

În anii 2000, unele familii s-au restabilit in Karmiel, ca urmare a retragerii israeliene din Libanul de Sud.

Pe durata celui de-al doilea război libanez în 2006, Hezbollah a aruncat 180 de rachete Katyusha in Karmiel și în satele învecinate, provocând distrugeri și avarii asupra clădirilor, drumurilor și mașinilor.

În anii 2010, familii Arabo-Israeliene au început să vină în Karmiel pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Populația orașului Karmiel este de circa 52.000 rezidenți, din care 40% sunt imigranți din 75 de țări. Orașul, de asemenea, primește o semnificativă migrație internă a familiilor Haredi.

Din 1990, 16.000 de imigranți au sosit în Karmiel, majoritatea fiind din fosta Uniune Sovietică. Conform unui master plan național, până în anul 2020, Karmiel va avea o populație de aproximativ 100.000 de rezidenți. Din 1980, alte 6 noi cartiere au fost construite și populate, o Facultate Tehnică servind comunitatea din 1989.

Din 2016, se afla in curs un proiect pentru construirea unui nou cartier pe Mount Karmi, în partea de vest a orașului Karmiel - Cartierul Navon, numit asa dupa fostul presedinte al Israelului, Yitzhak Navon.

Educatie

În prezent, există 4 licee, 4 școli gimnaziale, un centru de pregătire profesională, 9 școli elementare și o școală religioasă de stat (inclusiv liceu), o școală elementară privată, o școală pentru copiii supradotași și o fermă educațională, multe grădinițe, creșe, o rețea de centre sportive și de recreere pentru tineri, Facultatea de Inginerie Braude ORT International cu un total de 3500 de studenți ce studiază informatică, electronică, administrație industrială, biotehnologie și alte discipline. Un centru pentru dezvoltare și cercetare în biotehnologie va fi de asemenea deschis în cadrul acestei facultăți.

Cultura

Orașul este cunoscut pentru Festivalul Internațional de Dans din Karmiel, un eveniment anual din 1988. Festivalul este organizat de obicei pe durata a 3 zile și 3 nopți, în luna iulie și include spectacole de dans, ateliere și sesiuni de dans liber. Festivalul a început ca o celebrare a dansului popular israelian, însă, în prezent expune multe stiluri de dans din intreaga lume și atrage mii de dansatori și sute de mii de spectatori din multe țări.

Protectia mediului

Karmiel a fost primul oraș israelian ce a primit certificarea ISO 9002 pentru calitatea serviciilor sale. Este unul dintre pușinele orașe israeliene cu certificare ISO 1410 pentru standarde de mediu. Karmiel a hotărât, prin lege, să protejeze mediul înconjurător și să prevină poluarea, să devină un centru al industriilor nepoluante și cu întreprinderi pentru tehnologii avansate ce respectă astfel de standarde.

Parcuri si gradini

În Karmiel sunt 7 parcuri, unul dintre ele, Karmiel Quarries Park are 12,4 acri, construit pe o fostă carieră de calcar. 0 parte din parc este reprezentată de o gradină a sculpturilor.

Un amfiteatru gazduieste evenimente și include un sistem de canalizare ce colecteaza apa de ploaie, care mai apoi este folosită la udarea zonelor verzi.


actualitate

Legături

Legături către site-uri externe.

actualitate

Documente și legături

Documente atașate postării curente:

ACCES RAPID

Opțiuni

Distribuie postarea sau revino la lista tuturor articolelor.