© I Love Bucovina
© I Love Bucovina
© I Love Bucovina
© Duminică, 6 octombrie 2019, începând cu ora 11,00, pe stadionul ”Rarăul” se vor desfășura ”Târgul Lăptarilor” ediția a XIX-a și ”Drumul Lemnului” ediția a VIII-a.
© Duminică, 6 octombrie 2019, începând cu ora 11,00, pe stadionul ”Rarăul” se vor desfășura ”Târgul Lăptarilor” ediția a XIX-a și ”Drumul Lemnului” ediția a VIII-a.
ACTUALITATE

Festivalul „Drumul Lemnului” și „Târgul Lăptarilor”


Anual, în prima duminică din luna octombrie, Festivalul ”Drumul Lemnului” și ”Târgul Lăptarilor” celebrează și promovează vechile ocupații ale câmpulungenilor.

”Târgul Lăptarilor”, în judeţul Suceava este cunoscută şi aşteptată această manifestare anuală, drept o sărbătoare a crescătorilor de taurine şi a procesatorilor de lapte, care, împreună produc, respectiv, înnobilează alimentul ce reprezintă prima hrană pentru om.

Meșterii populari, crescători de animale și mici producători locali, tarabele cu produse și mâncăruri tradiționale preparate pe loc, în fața clienților, spectacolul folcloric, fac din aceste evenimente un punct de atracție pentru mii de oameni.

La acest târg participă firme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui şi lucrărilor agricole cu specific montan şi gospodarii din Câmpulung Moldovenesc, care în fermele proprii, cresc animale, care sunt evaluate de către o comisie de specialitate. În cadrul acestor manifestări mai sunt organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor şi micilor procesatori.

Sărbătoarea are deja un nume consacrat "Târgul Lăptarilor" şi se desfăşoară anual, în prima zi de duminică a lunii octombrie, în localitatea cea mai încărcată de tradiţii şi de istorie din Bucovina - Câmpulung Moldovenesc, atribut la care se adaugă frumuseţea peisagistică, bunătatea şi înţelepciunea oamenilor din zonă.

Facebook - Festivalul „Drumul Lemnului” și „Târgul Lăptarilor”

Festivalul “Drumul Lemnului” a fost conceput, finanțat și organizat, în scopul realizării unei promovări eficiente a datinilor şi obiceiurilor privind prelucrarea lemnului din Bucovina, ca un eveniment cu impact turistic important, într-un cadru adecvat pentru expozanţi şi vizitatori, care a permis desfăşurarea tuturor activităţilor în cadrul festivalului “Drumul Lemnului” (http://drumullemnului.ro).

”Drumul Lemnului” se alătură conceptelor ce stau la baza brandului „Turism în Bucovina”, prin faptul că promovează un produs turistic modern, autentic, specific zonei, cu un important caracter de conştientizare şi de cunoaştere a moştenirii lăsate de civilizaţia lemnului.

Programul acestor manifestări cuprinde: spectacole folclorice, concursuri, divertisment, discuţii pe teme profesionale.

Vă adresăm invitaţia de a participa, într-un cadru sărbătoresc, la aceste manifestări, care reprezintă o îmbinare perfectă între preocupările pe care le au autorităţile centrale, instituţiile din acest domeniu şi administraţia locală.

Vom fi onoraţi dacă veţi găsi timp să sărbătorim împreună!

Duminică 01.10.2023, începând cu ora 11.00, în Complex BTT din Câmpulung Moldovenesc se va desfășura Festivalul „Drumul Lemnului” și „Târgul Lăptarilor”!


Festivalul „Drumul Lemnului” și „Târgul Lăptarilor” 2023
Festivalul „Drumul Lemnului” și „Târgul Lăptarilor” 2023ACCES RAPID

Opțiuni

Distribuie postarea sau revino la lista tuturor articolelor.